Healthier & longer life with the power of science

Szakértelem. Tudomány. Minőség.

"A 101 termékcsalád kifejlesztésénél magasra tettük a lécet: a kompromisszummentes minőség volt a legfontosabb szempont a munka során. A termékeket úgy terveztük, hogy komplex összetételük révén megfeleljenek a fogyasztói elvárásoknak, kedvező hatásuk mellett pedig biztonságosak is legyenek. Az összetevők körét tudományosan vizsgált komponensek közül válogattuk oly módon, hogy hatásuk kiegészítse egymást. Dózisukat úgy határoztuk meg, hogy kedvező hatásaik kialakulhassanak. És ami szintén nagyon lényeges: a vitaminok, növényi kivonatok, ásványi anyagok és egyéb összetevők minőségét gondosan ellenőriztük, hogy a végeredmény a fogyasztók egészségégét szolgálja. A Te egészségedet!" -
Dr. Csupor Dezső Phd., termékfejlesztő

28 HIGH QUALITY INGREDIENTS IN 5 UNIQUE COMPLEX FOR A BETTER LIFE

Our philosophy is to focus on a small but carefully selected range of products, which are put together according to the latest science, based on unique recipes. We only develop active ingredients that contain nutrients that are essential for longevity. Our products in our portfolio provide long-term support for the functioning of the normal immune system (Immunoptim with Pure Beta Glucan), brain and mental abilities (Focus & Energy Formula), cardiovascular system (Healthy Circulation), metabolism (Metabolic Update) and to support our appearance (Collagen / Hyaluronic Complex with MSM +).

Készítményeinkben található aktív összetevők listája

Béta-glükán
Béta-glükán

A béta-glükánok glükózegységekből felépülő, egyes baktériumokban, gombákban és a növények sejtfalában megtalálhatók poliszacharidok. Legáltalánosabb forrásuk a sörélesztőként ismert egysejtű gomba (Saccharomyces cerevisiae) sejtfala, de a gabonakorpa (például a zab- és árpakorpa) és egyes tengerifűfélék, valamint az algák is tartalmaznak béta-glükánt.

Probiotikum
Probiotikum

A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusokat tartalmazó készítmények, amelyek megfelelő mennyiségben adva pozitív élettani hatásokat fejtenek ki a szervezetben. A szervezetünkkel szimbiózisban élő mikroorganizmusok döntően a vastagbél területén, kb. 2-3 kilogrammnak megfelelő mennyiségben, több 100 milliárdos élő sejtszámban járulnak hozzá a szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásához.

Bodza
Bodza

A bodza közismert gyógynövény, amelynek virágát régóta fogyasztják teaként. Termése elsősorban élelmiszerként (lekvár, szörp) közismert, de az elmúlt évek kutatási eredményei rámutattak légúti fertőzések kezelésében betöltött hatására.

Szelén
Szelén

A szelén az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, amely számos enzim aktivitásához szükséges, de mindezen túl az immunműködés fenntartásában is fontos szerepe van. A szelén az ún. szelenoprotein fehérjék alkotórésze, amelyek a szervezet fontos antioxidánsai. 

Cink
Cink

A cink – a vas után – a második legfontosabb esszenciális ásványi anyag. Az élő szervezetben kb. 2 g mennyiségben raktározódik. Az étrend-kiegészítőkben a cink szerves és szervetlen kötésben is megtalálható. Szerves formában jobban hasznosul a szervezetben és a gyomorbántalmak is elkerülhetők.

D-vitamin
D-vitamin

A D-vitamin szteroid szerkezetű, a vitaminhatáson kívül szerteágazó biológiai hatásokat kifejtő vegyületek csoportja. Az emberi szervezet szempontjából a legjelentősebb a D3- és a D2-vitamin (kolekalciferol, ergokalciferol). A D-vitamin immunrendszerre kifejtett hatása – azon túl, hogy szükséges a normál működéshez – nagyon sokrétű. Több klinikai vizsgálat szerint a D-vitamin-pótlás lerövidíti a megfázásos betegségek és az influenzás megbetegedés időtartamát.

C-vitamin
C-vitamin

A C-vitamin elengedhetetlenül fontos az emberi szervezet egészséges működéséhez. Számos biokémiai folyamat és átalakulás lejátszódásához nélkülözhetetlen (erős redukálószerként részt vesz az oxidációs folyamatokban), és kiemelkedő szerepe van az immunrendszer megfelelő működésében. Az aszkorbinsav jó antioxidáns, ezen tulajdonsága révén a termék további összetevőit is védi az oxidációtól. C-vitaminnak számos egészségre vonatkozó állítását pozitívan bírálta el az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA). Ezek szerint hozzájárul az immunrendszer normal működéséhez hozzájárul a fáradtság csökentéséhez.

Bakopa
Bakopa

A kislevelű bakopa Ázsiában őshonos, de a világ más részein, így Európában is élő kúszónövény, az ajúrvédikus gyógyászat fontos gyógynövénye. A bakopát elsősorban szellemi teljesítményt fokozó hatása miatt alkalmazzák, de az ajúrvédikus gyógyászatban számos más felhasználása is ismert.

Citromfű
Citromfű

Az orvosi citromfű kellemes, citromra emlékeztető illatú növény. Júniustól virágzik. Bimbós állapotban gyűjtik be, a gyógyászatban levelét vagy föld feletti részét használják. A citromfű nyugtató, depresszióellenes és idegsejteket védő hatását különféle kísérletekben igazolták.

Rozmaring
Rozmaring

A rozmaring a Földközi-tenger medencéjében őshonos, évelő, örökzöld félcserje. A kozmetikai és az élelmiszeriparban jó antioxidáns tulajdonsága miatt tartósítószerként alkalmazzák, de egyéb előnyös farmakológiai hatásokkal is rendelkezik.

Ginkgo biloba
Ginkgo biloba

A Ginkgo biloba (páfrányfenyő) Kelet-Kínából származó, napjainkban világszerte elterjedt gyógy- és dísznövény. Gyógyászati célra a leveleit használják.

Rózsagyökér
Rózsagyökér

Az rózsagyökér (másnéven illatos varjúháj. latin nevén Rhodiola rosea) Európa és Ázsia magashegységeiben honos, kis termetű, évelő növény, amelynek a gyökerét hasznosítják a gyógyászatban. Napjainkban fizikai-szellemi teljesítőképesség növelésére, a fáradtságérzet leküzdésére, mérsékelt depresszió tüneteinek enyhítésére használják.

Zöld tea
Zöld tea

A tea Ázsiában honos, örökzöld cserje. A teacserje levele legnagyobb mennyiségben fekete vagy zöld teaként kerül forgalomba.

Kollagén
Kollagén

A kollagén a szervezetben nagy mennyiségben előforduló fehérje, amely fontos szerepet játszik a sejtek közötti tér, az extracelluláris mátrix felépítésében, a csontok rugalmasságában, a porcszövet felépítésében, valamint a bőr és kötőszövetek rugalmasságában, hidratáltságában. Mennyisége, hidratáltsága az életkor előrehaladtával csökken.

Hialuronsav
Hialuronsav

A hialuronsav növeli a bőr hidratáltságát és javítja a száraz bőrű betegek kezelési eredményeit. A felszívódott hialuronsav hozzájárul a szervezet saját hialuronsav szintéziséhez és elősegíti a sejtproliferációt a fibroblasztokban, hidratálja a bőrt, és várhatóan javítja a száraz bőrtől szenvedők életminőségét.

MSM
MSM

Az MSM egy kénalapú vegyület, amely hozzájárul a fehérje-fehérje kapcsolatok stabilizálásához és szinergizálásához, és csökkenti a gyulladásos mediátorokat. A kén elengedhetetlen a glutation képződéséhez, ami az emberekben előforduló legfontosabb természetes antioxidáns molekula. A kutatások az MSM-et hasznosnak találták a bőr és a nyálkahártya hidratációja, rugalmassága, faggyúszekréciója, ráncképződése, tonizáltsága és pigmentációja szempontjából. 

Metionin/cisztein
Metionin/cisztein

A cisztein és a metionin kén tartalmú aminosavak, prekurzorai a hajban nagy mennyiségben található fehérjének, a keratinnak.

Réz
Réz

A réz hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez; hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez; hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a bőr és a haj normál pigmentációjának fenntartásához.

B-vitamin komplex
B-vitamin komplex

A riboflavin (B2-vitamin) hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez. A B6-vitamin hozzájárul a normál fehérje- és glikogén-anyagcseréhez.

Ötlevelű ginzeng
Ötlevelű ginzeng

A Gynostemma pentaphyllum (ötlevelű ginzeng) lágyszárú, kétlaki kúszónövény. Dél- és Kelet-Ázsiában széles körben elterjedt. Neve az általában ötös csoportosulásban álló, fogazott szélű levelekre utal. Gyógyászati célra a növény föld feletti részeit, döntően a leveleit használják. Őshonos területein alkalmazásához tradicionálisan a fiatalságot és a hosszú életet biztosító hatást kötik, hazánkban elsősorban vércukorszint- és testsúlycsökkentés céljára alkalmazzák.

Fokhagyma
Fokhagyma

A fokhagyma széles körben ismert, az ókor óta alkalmazott fűszer; napjainkban a legnépszerűbb gyógynövények közé tartozik. Föld alatti részét (gumóját) gyógyászati és táplálkozási céllal egyaránt használják. A feldolgozott termékek a szárított (gyakran fagyasztva szárított) gumót porított formában vagy a fokhagyma olajos kivonatát, ritkábban illóolaját tartalmazzák. A fokhagyma szív-érrendszeri hatásai közül az érelmeszesedés lassítását, valamint a koleszterinszintet és a vérnyomást csökkentő hatását megfelelő humán bizonyítékok (véletlen besorolásos, kontrollos klinikai vizsgálatok) támasztják alá.

Olajfalevél
Olajfalevél

Az olajfa Kis-Ázsia és Szíria őshonos gyümölcsfája, amely ma az egész Földközi-tenger térségében termesztett, kultikus és iparilag is jelentős növény. Levelét a hagyományos gyógyászatban vérnyomáscsökkentésre, vizelet- és epehajtásra használták. A modern gyógyászatban levelét alkalmazzák, illetve az olajbogyóból hideg préseléssel kinyert olajat gyógyszerkészítmények oldószereként, krémek komponenseként hasznosítják.

Króm
Króm

A króm a vércukorszint-szabályozás zavarainak mérséklésében, a normál vércukorszint fenntartásában fontos nyomelem. A fokozott fizikai aktivitással együtt járó megnövekedett krómigény biztosítása céljából a sportolók célzottan fogyasztják. 

Gyömbér
Gyömbér

A gyömbér ázsiai eredetű évelő növény, amelynek jellegzetesen aromás illatú, fűszeres, csípős-égető ízű, sárgás színű gyöktörzsét (rizómáját) gyógy- és fűszernövényként egyaránt felhasználják. Kínában évezredek óta alkalmazzák elsősorban emésztési panaszok kezelésére, gyógyítására. Napjainkban hányinger megelőzésére és enyhítésére alkalmazzák, de enyhe gyomor- és bélpanaszok (pl. felfúvódás) kezelésére és ilyen jellegű fájdalmak mérséklésére is felhasználják. Markáns gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami előnyös azoknál a betegeknél, akiknél a metabolikus szindróma miatt krónikus, szubklinikai gyulladásos folyamatok játszódhatnak le.

Rezveratrol
Rezveratrol

A rezveratrol egy természetes antioxidáns vegyület, amely több étrendi növényben megtalálható. Legismertebb forrása a kékszőlők héja, de a faeperben, a málnában, az áfonyábanis is jelentősebbmennyiségben előfordul. A legnagyobb rezveratroltartalmú gyógynövény az ártéri japánkeserűfű (Fallopia japonica).

Szőlőmag
Szőlőmag

A szőlőmag telítetlen zsírsavakban és proantocianidinekben gazdag. Emellett tartalmaz flavonolokat is, amelyek a proantocianidinek építőelemeinek tekinthetőek. Utóbbi vegyületek igazolt gyulladáscsökkentő hatása van, mindenez túl (a mag egyéb vegyületeivel együtt) antioxidáns hatásuk is jelentős. A szőlőmag érvédő hatása részben a normál koleszterinszint fenntartásán keresztül érvényesül.

Kakaó flavonolok
Kakaó flavonolok

A flavonolok bizonyos növényekben, így a kakaóbabban, a zöld teában és a szőlőmagban előforduló polifenolos vegyületek. A flavonolok polimer (proanticianidin) formában és szabad flavonolként is számos kedvező egészségi hatással rendelkeznek.

K-vitamin
K-vitamin

A vitamin a vérplazma számos, véralvadásban szerepet játszó fehérjéjének szintéziséhez szükséges, hiányában alvadási zavarok, vérzés alakul ki. Ugyanakkor a K-vitaminnak a prokoaguláns hatású protein C és protein S képződésében is szerepe van, így antitrombotikus hatással is rendelkezik.A K-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőkön a következő, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) által elfogadott egészségre vonatkozó állítás használható fel a fogyasztók tájékoztatása érdekében: a K-vitamin hozzájárul a normál véralvadáshoz.

WITH THE LATEST RESEARCH FOR THE BEST FORMULAS

Our high-purity products are developed by our professional team of professors, scientists and doctors based on current research trends in the field of longevity. Each of our products contains natural ingredients (herbal extracts, minerals, vitamins) that enhance the long-term preservation of our health by enhancing each other's effects.

The Founder

101 was founded by businessman and entrepreneur Sándor Kenyeres. He is committed to a healthy lifestyle, but Covid19 also caught up with him at the age of 71. Although he recovered from the virus, his attempts to ease post-Covid symptoms were ineffective. The motivation for founding 101 was the fact that during his rehabilitation could not find reliable supplements of the right quality. He also has a great passion for science so he brought together some of Hungary’s top doctors and bio-chemists to source down the highest quality raw materials and develop a unique range of supplements using complex active formulas to support longevity & anti-aging through health preservation.

Previous Next